Qui hi ha darrere del GRHEC

GRHEC

 

Jordi Alsina Iglesias

Nascut a Argentona l’any 1977, fa temps que em vaig enamorar de Grècia, on he residit durant quasi una dècada. Sóc llicenciat en Història i Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. També per aquesta universitat, l’any 2010 vaig acabar el Màster d’Antropologia Social i Etnografia, amb el treball final dedicat al fenomen de la música tradicional cretenca, que vaig publicar l’any 2012. Fa anys que em dedico a la docència, on ensenyo les meves dues passions: les ciències socials i les llengües. He treballat i encara col·laboro en diferents mitjans de comunicació catalans, on he compaginat el meu interès entorn de la cultura popular, les reflexions al voltant de la Grècia més actual i la seva música. A dia d’avui combino el meu paper de pare amb els estudis doctorals i el fet d’intentar guanyar-me la vida dignament.
Web personal: www.jordialsina.com

Mireia Roca Escoda

Vaig néixer a Mataró al 1979. La meva sensibilització pels problemes socials em porten a iniciar la Diplomatura de Treball Social (UB), que posteriorment enllaço amb la Llicenciatura d’Antropologia Social i Cultural (UB). Al mateix temps m’interesso pel món de la fotografia i els audiovisuals. Al 2006 realitzo un postgrau d’Antropologia visual, i és així com m’inicio en la realització de documentals etnogràfics, especialment sobre la cultura popular. He treballat com a Treballadora Social en temes d’inserció laboral de persones amb trastorns mentals severs (2004-2009), i en l’àmbit de l’atenció a la dependència i com a docent en l’àmbit sociosanitari (des del 2009). El meu interès pels temes de gènere i les polítiques socials em porten al 2011 a realitzar un màster en Investigació Etnogràfica (UAB), que finalitzo amb una investigació d’antropologia aplicada sobre l’àmbit de la cura a les persones grans i les polítiques públiques. Actualment desenvolupo la meva professió i linia d’investigació en l’àmbit de la cura, el gènere i les polítiques socials, i participo en recerques sobre la cultura popular dins del territori català.

Eva Cerveto Vidal

Vaig néixer a Agell (Cabrera de Mar) el 1979. Al llarg de la Llicenciatura en Antropologia Social i Cultural (UB, 2007) m’interesso especialment per l’antropologia afrobrasilera i passo un any de la carrera a la Universitat Federal de Bahia (Brasil). Finalitzo el Màster en Antropologia Social i Etnografia (UB, 2009) que també dedico al Brasil, en concret, al sistema de quotes per a estudiants afrodescendents per a l’accés a les universitats públiques, una política de discriminació positiva que enfoco des de l’Antropologia Jurídica. En el moment actual dedico la meva vida professional a un projecte de desenvolupament comunitari de l’ajuntament d’Argentona que té com a eix principal la discriminació positiva, i a dues recerques relacionades amb la cultura popular catalana: Les festes de l’arbre i la festa dels naps i cols.

Share

Grup de Recerca Històrica i Etnològica de Catalunya