Presentació

GRHEC (Grup de Recerca Històrica i Etnològica de Catalunya)

 

Des de fa temps anem buscant sentit a allò que fem. Després de madurar les diverses trajectòries personals i professionals per separat, vam veure que no eren tant dispars. Els interessos i punts de vista confluïen i vam creure que podíem col•laborar en diferents projectes dins l’àmbit de les ciències socials. L’interès per qüestions relatives a les manifestacions, expressions i problemes socials, tant de tipus teòric com pràctic, ens van engrescar el 2008 a crear una associació, el GRHEC (Grup de Recerca Històrica i Etnològica de Catalunya). Vam concloure que sent tres faríem més feina que un de sol: ens agrada treballar en equip per crear sinergies i complementar-nos.

D’aleshores ençà, formar-nos com associació ens a permès donar sortida a un seguit d’iniciatives comunes. Paral•lelament cadascú ha realitzat els seus treballs i investigacions en allò que més li ha interessat. Però en aquests camins no hem deixat d’acompanyar-nos, intercanviant les experiències i punts de vista.

Actualment volem apostar més que mai en allò que fem i que l’experiència ens ha demostrat que sabem fer: la investigació etnogràfica. Però el que volem, a més, és impulsar la cerca de vies per donar sortida als treballs que fem o que d’altres han fet, trobant l’aplicabilitat del coneixement antropològic, dirigit tant a la difusió com a la seva incidència.

Share

Grup de Recerca Històrica i Etnològica de Catalunya